In onze cattery fokken wij zo af en toe eens een nestje. Ons doel is het fokken van gezonde en sociale kittens, met waar mogelijk zo weinig mogelijk inteelt en een zo laag mogelijk percentage klonen.

Gezondheid is erg belangrijk, daarom staan wij ervoor om onze katten volledig te screenen. Naast de ‘standaard’ DNA test, laten wij vanaf 1 jaar onze katten ook testen op HCM (echo, jaarlijks), PKD (echo), PL en HD (foto’s) om zo een goed, zekerder en vollediger beeld van de gezondheid van onze katten te krijgen, alvorens te fokken.

Wij zullen zoveel mogelijk gebruik maken van geteste katers voor onze (geteste) poezen. Des te meer informatie bekend is over de ouderdieren, des te meer wij met zekerheid kunnen fokken. Natuurlijk geeft dit niet altijd een 100% garantie op een gezond kitten, maar we kunnen het dan wel met zekerheid stellen dat we met de grootste zorgvuldigheid hebben gefokt.

Onze dames zijn recent goed bevonden bij hun controles. Deze informatie is te vinden in hun Pawpeds pagina onder het kopje ‘gezondheidsinformatie’. Echter staan wij altijd voor eventuele vragen klaar. Deze informatie is bij ons altijd inzichtelijk en/of op te vragen voor belangstellenden en/of (toekomstig) kitten koper.

Heeft u interesse en/of vragen over de testen, neem contact met ons op via onze ‘contact’ pagina.